31 januari

idag steg jag definitivt upp men rätt fot! har varit på bra humör hela dagen. Dessutom är det ett perfekt vinter väder där ute. solen skiner och en klar himmel, några grader på minus och snö.Jo och idag hade vi bara två lektioner idag så vi sluta redan vid lunch. När jag kom hem till jeppis så for jag till sportis och träna 1½ h. De var skönt och jag var på ett så bra humör så jag skulle ha kunna träna i evighet. nyss har jag kommit ur duschen och nu är det matlagning på listan. jag är hungrig som en varg eftersom vi slutade vid lunch så det blev ingen mat förr oss.och ikväll blir det att åka till stallet. oij va jag e hurttig idag! de är rätt roligt.

madeleine ~ lev ditt liv du har bara ett!

30 januari

så nu är halva skoldagen avklarad. Har haft etik och engelska så nu är det bara finska och modersmål kvar. Efter skolan skall jag bara ta det lungt för imorgon blir det träning! de behövs verkligen. Alltså nuförtiden har det blivit hemskt att gå till skolan eller att gå själv här iskolan. Hur kan man ha i skolan såna som har försöka våldta en och tafsat på flera ? hur kan dom låta såna gå här iskolan ? borde dom inte bli avstängda ? eller.. sej er åsikt.
 
Själv tkr jag ju att det inte känns precis nå tryggt att gå här när man vet vad som just har hänt. och man vet aldrig när det blir sin egen tur. usch jag äcklas av såna där. dom försöker men alla nu. alla går kring och är rädda för dem. och fasst lärare har pratat med dom där invandrarna att dom inte får göra sådär så blir det inte nå bättre. utan dom fortsätter bara. lärarna har uppmana alla att inte prata med dom inte ens sejja hej och om dom kommer och sätter sig bredvid än så skall man genast stiga upp och gå någon annanstans. nej det skall inte få vara såhär i en skola! de är för riskabelt. man skall kunna gå trygg här. nej nu måste jag kolla om vi hade nån finska läxa isf måste jag göra den. men sejj er åsikt om dethäär i skolan. det kan ju verkligen inte vara rätt att ha det såhär.

madeleine ~ man skall kunna gå trygg

29 januari

oij oij vilken natt. Vaknade inatt av ett jätte brak. Jag blev liv rädd. Det var snön som rasade av taket. De låt som om taket skulle braka in och att några tak balkar hann gå av. Oij usch. Resten av natten kunde jag inte sova. Hade snabba hjärtklappningar resten av natten. Som om jag skulle ha sprungit undan något hemskt kvällen innan. men nu måste jag gå till hälsosystern på nån kontroll.

Jo hälsokontrollen gick nog vell bra. Hade gott ner några kilon. Jess! men jag måste beställa någon tid till en läkare så dom får kolla upp det här med mina mat problem tyckte hälsovårdaren. Så måste vell ringa dit nån daag.
Sen när vi väntade på bussen så blev klockan till och med 20 före 3 och ingen buss syntes till så kom det en buss som bara skulle ta några till jepo men vi sade åt honom att var är vår buss den är ju en halv timme försenad nu. Han ringde å kollade upp det och jo bussen kom  inte för att i högstadiet slutade de redan 12. men hallå ? inte kan dom ju glömma oss sådär bara! dom skulle ju åtminstone ha kunna meddela åt oss att bussen inte kommer via skolan. Men handär busschauffören förde oss till busstationen och där fick vi vänta en timme på express bussen. ååh vad man kan bli led dom där bussarna och busschaufförerna ibland!

Men sen Ikväll kom pernilla hit å vi va lite slut i huvu som vanligt. Lyssnade på gammal musik, dansade, skrattade, pratade, planerade lite smått och åt lite gott. De var väldigt trevligt. Nu väntar jag bara på häljen för imorgon är det redan "lill lödaan" så då är det inte länge kvar till fredag. Jo men nu skall jag gå och ställa mig inför läggdags. Tänkte gå å sova redan eftersom jag är så trött och har en jobbig dag imorgon i skolan som jag måste klara av.

madeleine ~ snälla, snällaa..

28 januari

Imorse när jag var på väg til busstationen var det morgon rodnad och det var så fint! Men förståss hade jag inte med kameran och jag hade ingen extra tid att svänga om och gå hem efter den så jag kan inte visa er hur fint det var här,tyvärr. Men bilden finns iaf kvar ännu i mitt huvud. Det var faktist riktit vackert!

Denhär skolan har varit ganska jobbig. Först hade vi Matte och jag fick då veta att jag inte skall ha matte nå mer för att det finns ingen lärare som kan ha mig i matte nu och att jag har troligen tillräcklit många studie veckor matte men annars får jag typ ta sång lr nått fö jag har det där matte på klart enligt lärarna. Men inte har jag något imot det inte. Han där läraren vi hade var så tröög som man kunde knappt hålla upp ögonen på timmarna så de e bara bra att jag inte behöver ha det mer.

Jo sen hade vi bibel och tro och vår lärare har fått nått annat "uppdrag" istället så vi måste ha han som jag hade i matte,suck. Hela timmen berättade han om sitt liv vad han har upplevt och varit med om. Men jag somnade så som tur var behövde jag bara höra börjane och slutet. Sen hade vi hemvård. De var slött. Hon "lärde" oss hur man skall städa i sitt hem. Och de vet man ju nog redan från förr. Sen hade vi modersmål och tränade på att göra en arbetsansökan. Men nu skall jag gå å ta en tupplur. Har varit så trött hela dagen så det behövs värkligen!

madeleine ~ vi ser det snöar


27 januari

oij så tiden går snabbt.. snart är de februari redan. Snart är de sommar! oij oij. Idag fyller pappa så en 2 tiden kommer det massor av folk hit. Så det blev ingen vidare som morgon imorse. Skulle måste gå å börja ställa mig och sen å hjälpa å ställa till allt. Men jag uppdater sen senare nångång. Om inte det är andra avenyn som gäller då eller nått annat.

joodå de kom många släktingar hit. och vi bjöd på en massa gott men jag avstod från det messta! När jag ser något gott så av mej själv börjar jag tänka på nått om det så jag äcklas och inte kan äta det. Ganska bra är de men inte alltid då man vill så gärna eta något men så går det inte. Jo jag fick faktist även lite små saker å pengar. Pengar har man aldrig fär mycke av och min ekonomi är nog ganska dålig nu just så der var nog bara bra!

Nu är det dags för andra avenyn! det finns inget som slår andra avenyn de är nog den bästa serien som finns och någongång har funnits!

madeleine ~ when you're gone

25 januari

Voi piip piip piip vad jag är arg! allting sket sej. Här sitter jag klockan 12 på en fredags kväll/natt. Denhär fredagen vill jag absolut inte komma ihåg. Utan bara glömma. usch nej snart längtar man inte ens till hälgerna. De är så tråkigt nuförtiden på hälgerna.. Förr hade vi alltid så roligt! iaf hade vi nånting att göra. Hoppas vi hittar å på något imorgon eller iallafall har roligt å har någonting å göra. Annars tror jag att jag sover bort en del av mitt liv och se om de blir nå roligare senn. Tänk om man skulle ha en tidsmaskin.. Isf skulle jag spola framåt några månader och se om mitt liv har blivit nå bättre och vad jag skulle kunna ändra på så mitt liv skulle bli bra i slut ändan. Men det är ju bara drömmar som vanligt. Nej nu går jag och lägger mig har fått nog av allt dethär nu. go' natt!

madeleine ~ jag vill känna att jag lever att jag har levt mitt liv!

24 januari

Japp då var det redan torsdag! Oij vilket väder det har varit idag,snöstorm! Fasst de har varit blåsigt och kallt så hade jag inte något emot snöstorm. Jag tyckte det var rätt mysigt och roligt men mycke snö. Nu är det ett perfekt väder för att köra snöskoter. Bara man skulle ha en så att säga. De skulle faktist vara riktigt kul att klä på sig mycke kläder å fara å köra. Men eftersom jag inte har nån och knappast  är någon på en åk tur nu som vill ha med mig så  de blir inget sånt ikväll. Jo imorgon skall vi till vasa och vara en dag på frisör vid brändö. Skall bli riktigt intressant att kolla vad dom håller på med där om dagarna. Sen blir det lite shopping i vasa och sen hem. Och fredagskvällen vet jag desto mer inte om. Planerna förändras helatiden så får vell se vart man hamnar imorgon kväll. Nu tänker iaf jag gå och ta en varm dusch och en kopp varm oboy! Jag fryser så väldans mycket hoppas bara inte jag får feber nu igen. Har haft det nu två veckor i sträck.. Den kommer och går helatiden. Skumt.

madeleine ~ jag saknar den gamla tiden. eller kan det bli bättre än det var ännu? vem vet.

23 januari

ja då va onsdagen avklarad å de e skönt! nu är det bara 2 skoldagar kvar, torsdag och fredag. och på fredag då är det ju hälj! de va ju just hälg.. hur kan de gå så fort ibland. "tiden går fort när man har roligt" nå no e de ju ganska rolit iskolan emellanåt faktiskt om man bort ser från di stunderna man tror att man kommer att dö av trötthet å int kan på någotvis hålla ögonen öppna. men på torsdag har vi bara två lektioner, finska å studiehandledning. vilket betyder att vi börjar klockan tio och slutar ett. och som vanligt går de inga bussar hem till jeppis klockan ett utan man måste vänta på halv treans buss för att slippa hem. ibland är man bara så led när dom inte kan ha bussar som går den tiden man börjar eller slutar! nåjaa di kan vell int nå åt de själv heller så. på fredagen skall jag och tanya och 7 elever från oxhamns till brändö på frisör en dag efter den dagen blir det lite shopping i vasa och sen hem med bussen och sen när man kommer hem är det bara att ställa sig och ge sig iväg någonstans för att ha en rolig fredagkväll! jo ikväll har jag inte gjort någonting bara tagit det lungt. och nu skulle jag måsta skriva färdigt min uppsats men då jag får inget slut på den så jag kanske måste till och med skriva en helt ny.. nej nej det orkar inte min hjärna den är för lat för det nu just.
men jag kanske skulle gå å skriva färdigt den nu för min hjärna blir nog bara latare hela tiden. jag har en hemsk känsla av att om jag inte går nu så kommer den att vara ofärdig när jag lik väl skall gå å sova och då är det inte bra! så lat är jag inte. men nu skall jag gå och skriva färdigt och så kanske jag uppdaterar till och med ännu ikväll om jag har nått att skriva då.

madeleine ~ om tu sku ta å va bra tu nu. Nej! om jag skulle vara bra nu. jag måste ju
göra nånting åt det själv jag  ju kan inte sitta och förvänta att du skall göra allting!

22 januari

oij va de e längesen jag skrev sist! fy, jag får ju skämmas. men jag får skylla på allt dehär med julen,nyår och skolstarten efter jullovet som har tagit så mycke tid. de börjar vara lite stressigt i skolan nu. prov,uppgifter å uppsatser hit å dit i alla ämen ungefär. man blir ju skoltrött snart! men snart är det sommarlov.. eller snart å snart. de är ju ett tag ännu tills dess. men ser man framimot  något så går tiden mycket snabbare, tycker jag iaf. idag är det redan tisdag och imorgon är det den jobbigaste dagen på hela skolveckan eftersom onsdagens schema består av etik,modersmål,finska och engelska,usch. men iofs är det ju bra att ha de 4 jobbiga ämnena på en dag så är dom andra skoldagarna betydligt lättare och inte så tunga! nu är jag så gott som säker på att jag skall söka in till kosmetolog efter att det här året är slutfört. och annars om jag inte skulle söka in dit så skulle jag ju ha gått ett extra år i onödan.. eller jag höjer ju förståss betyget men jag kunde ju ha sluppit in på någon annan linje eller skola utan att höja det kanske. men kosmetolog tog ju inte in några nya elever förra året så jag var illa tvungen att göra nått "vettigt" ett år. men efter kosmetolog tänkte jag att jag skulle gå den där massör utbildningen som bara är ett år. eftersom jag tycker om att massera och de flesst brukar säga att jag har "massör fingrar". så varför inte? men det visar ju sig om jag orkar de efter de tre åren i yrkes.

jo men nu får jag vell börja avsluta och gå å lägga mig så jag orkar upp imorgon. och jag skall försöka att skriva här lite oftare. de är lätt hänt att man glömmer det men när jag ändå är här och läser några andras bloggar så kan vell jag lika bra ta och skriva ner några rader fasst jag inte är på något skriv humör.

madeleine ~ to know him is to love him

RSS 2.0