27 februari

The cross in my pocket

I carry a cross in my pocket
a simple reminder to me of the
fact that i am a christian no
matter where i may be.

This little cross is not magic
nor is it a good luck charm
it isn't meant to protect me
from every physical harm.

It's not for identification
for all the world to see
it's simple an understanding
between my savior and me.

When i put my hand in my pocket
to bring out a coin or key
the cross is there to remind me
of the price he paid for me.

It reminds me, too, to be thankful
for my blessings day by day
and to strive to serve him better
in all that i do and say.

It's also a daily reminder
of the peace and comfort i share
with all who know my master
and give them selves to his care.

So, i carry a cross in my pocket
reminding no one but me
that jesus christ is lord of my life
if only i'll let him be.

18 februari

På söndag hade jag sovmoron! och det var väldigt skönt. De var jätte vackert väder så jag for ut och fotade en massa bilder. De gäller att fota nu så länge vi har snö. När jag kom in igen efter allt fotograferandet hade mamma bakat blåbärs paj, mums. Senare mot eftermiddagen for jag till stallet och red. De är så roligt att rida! bara tänka på det man gör å slänga bort alla tankar.

Ja idag är det måndag och iskolan har vi bara bakat mockarutor hela dagen eftersom vi skall ha barnfest imorgon. Man blev faktiskt trött av att baka hela dagen. men vi får känna oss duktiga iaf!  Jag har faktiskt lite träningsvärk från igår, de trodde jag nog inte att jag skulle få. men jag red faktiskt hårt igår så. Nå nu skulle jag måsta läsa på finska prov eftersom jag kommer att va iskolan hela kvälln imorgon så jag har ingen tid att läsa då. men jag orkar bara inte läsa nu. jag skulle också måsta hitta nånting som jag kan klä ut mej till från astrid lindgrens sagor. eftersom man skall vara utklädd så i morgon på barnfesten. men de är inte så lätt att komma på och hitta nått.

HÄSTMÄNNISKOR! 10 frågor.

Vad har du för färg på dina ridbyxor?
ja har fleir par men di ja hadd igår va blå
Har du ridstövlar eller ridskor?
stövelskaft å ridskor
Vad är din favorit häst för ras?
Ryskt halvblod
Använder du chaps?
njäe it ere ju nu he
Vad har du för storlek på din hjälm?
56 tror ja
Hur högt har du hoppat?
jaadu typ 1m
Hur många priser har du sammanlagt?
ti som ja siir nu så er 18 rosett
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10?
8-9
Är hästar ditt liv?
ein deil åv i :)
inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar?
förr jor e no he. men it syns e så mytsi na mejjr :)

madeleine ~ lika barn leka bäst!

16 februari

I fredags kom Pernilla och Sandra hit till mitt. vi åt en massa gott och prata exakt om allting mellan himmel och jord.(iaf nästan) De var väldigt skönt att prata ut om allt. De är bra att ha någon att prata me som man litar på så lättar det lite än att ha allting inom sig. nå de var iaf en riktigt lyckad kväll!

Det blev en tidig lördags morgon efter som vi tyckte att vi skulle åka till seinäjoki med tåg! de var faktiskt första gången som jag åkte tåg,tro det eller ej men de var de. och de gick no riktigt bra, förutom att jag var livrädd att byta vagn så jag hoppade över till nästa vagn för den där järn grejjen man skulle gå på litade jag inte riktigt på. Men de var roligt! vi hade även några utländska beundrare på tåget. vi förstod nog inget av vad dom sade dom pratade typ sloveniska lr nått. men de gick förbi vår cupé (staving?) helatiden och knackade på rutan och blinkade åt oss. så vi förstod nog att dom iaf var lite intresserad och charmade oss.
När vi likväl kom fram till seinäjoki gick vi i affärer och shoppade lite smått och gott. Sen blev det mat på de traditionella Hesburger förståss! vi hade så roligt, mittiallt föll pernilla av stolen och efter en halvtimme kom hon på att nej usch vad det där var pinsamt,haha!
på kvällen när vi hade kommit hem började vi kvällen vid Sandras och sen for vi till stan. Där träffade vi mycket trevligt folk. Vi for till mysinge på kaffe och där var det minsann folk,okända och kända! vi satt där ett bra tag och sen for vi och kollade läget i jeppis innan vi for hem.

Madeleine ~ jahapp?


14 februari

jo idag är det alla hjärtans dag eller vändag som de också kallas. i skolan hade vi ett skillt program på schemat. de bestod av ett "kärleksfullt café" och men många olika program som sång, teatrar  å kaffe å dopp m.m. helt okej va de! efter skolan for jag till code och se.. tyckte inte det var så jätte bra. där nere förstår jag inte alls hur dom har tänkt att systemet skall vara. de såg så råddigt ut på nå sätt. å övra våningens kläder påminnde faktiskt om wautsi!nåjaa va ska int de gå me dedär också. ikväll for vi ett gäng på 10 pers till sesam och äta löfbiff (stavning?) med franska,mums! vi diskuterade gamla minnen och lite allt,de var jätte trävligt! och sen for jag och pernilla och vänta i biblioteket tills vi skulle slippa hem för det var så hiskelit kallt att stå ute och vänta.

och förståss glömde jag kameran där och kom på det när vi nästan var hemma och biblioteket hade stängt,skit. men jag ringde till min föredetta klassföreståndares fru som arbetar där och sade om hon kan lägga den nånstans imorgon bitti för jag ville inte att någon skulle ta min kamera. men hon var ledig imorgon så hon sade att hon kunde komma och låsa upp så jag får hämta den genast! oij vilka underbara människor det finns! det var värkligen en god gärning! jo men nu måste jag gå och försöka få in 100 nya engelska ord vilket jag inte kommer att lyckas med.

madeleine ~ "de är ett binde sträck"

13 februari

Nu som bäst ligger jag här och myser under en filt med en kopp varm kakao och pepparkakor. Jo då kan man fråga sig varför jag äter pepparkakor denhär tiden om året, för att jag skall bli snäll? nejdå inte är det bara därför.. utan det var så att jag letade efter något gott i skåpen men de va så tomt i dem som det bara kan va! men jag hittade några pepparkakor i en förpackning så jag tyckte att jag skulle ta och äta upp dem så dom inte ligger där och skräpar.
Usch vad det blåser idag! man flyger ju iväg om man går utanför dörren. När de e såhär stormigt så vill man nog bara vara inne.

madeleine ~ man kan faktiskt äta kanelbullar med sked!


12 februari

Vandringen
När du är ute och går,kan du välja att svänga
till höger eller vänster.. Du kan välja att gå på
en skogsstig eller på en väg. Du kan välja att
gå upp eller ner för backar innan ditt mål,slutet kommer.
Vandringen är som livet! I livet måste man välja mycket
inann slutet kommer. Så tänk noga efter hur du väljer,
du kanske en dag väljer helt fel och slutet närmar sig
tidigare än du anar. Så ta vara på ditt liv,du har bara ett!
Lev varje dag som om det vore din sista.

madeleine ~ reason to cry

10 februari

jo nu är det slut på det roliga och redan söndag. Denhär söndagen blir vell så att jag far till stallet och sen när jag kommer hem blir det andra avenyn! jo det låter bra. men nu skall jag gå och slänga i mej någå mat.

madeleine ~ hellre ledsen med dig än glad utan dig

9 februari

jo fredags kvällen var jag med Pernilla och Sandra. haha vi gjorde visst bort oss lite men de e glömt! jo vi tillbringa kvällen vid mäkken lr så kallade "kullen". jo vi var också till nå kronoby bors på kaffe.de va nog nå av Sandras skolkompisar. jo sen senare körde vi nog å på lite med Denis. men vi hann inte göra så mycket eftersom det inte kunde bli en sen kväll för vi skulle tidigt upp å lördags morgonen eftersom vi hade skoldag.

men denhär kvällen började med att jag for till stallet. Där var jag och Anna så snälla så vi hjälpte Sara som skötte stalle. och sen när hon hade skött färdigt alltså en åtta tiden for jag hem och började baka kladdkaka. Sen kom Anna, Sara och Lotta hit. Vi åt en massa gott, skrämde upp varandra, kollade gamla foton och snackade gamla minnen,de va så kul! kvällens låt var ju förståss maskinen - alla som inte dansar är våldtäcktsmän. Texten är så sjuk men de är en sån låt som man får så feelis av. men de är ju ofta så, dom som är riktigt usla är så usla så dom blir bra,haha

madeleine ~ var rädda om dina vänner

8 februari

jo här hemma sitter jag. har haft nå liknande migrän nu domhär 3 senaste dagarna. och så har jag varit så förkyld så jag har hamnat att snyta mig stup i kvarten. jo men bara man skulle ta å bli frisk nångång. men den dagen kommer väll också. jo men nu tror jag att jag skall ta och kolla nån film.
oij nää.. helatiden händer de nå hemskt. men rip.

madeleine ~ meningen med livet jo..

7 februari

denhär natten var nog den hemskaste natten nångång i mitt liv. de började med att jag for å sova lite senare än vanlit. jag kunde inte somna fasst jag var dödstrött. sen hade jag tydligen slumrat till och jag vaknade av att katten som låg och sov med mig i fotändan av sängen.. den började spy och jag känner hur hela min ena fot blir blöt. usch jag blev rasande klockan var 5 och jag måste torka upp spyor! men de skulle ju ha varit lungt om hon inte skulle ha spytt i sängen.. så lakane och allt var vått så jag försökte torka lite och satt lite papper över och en filt och försökte sova för jag var så trött! men nej jag hade varmt, var helt täppt i näsan och mådde dåligt. hade visst i misstag skrapat upp ett sår på handen när jag vaknade av katten och jag började må ännu mera dåligt av de. de var som om jag hade magafari men de hade jag ju inte. usch de var helt konstigt. men flera sånahär nätter vill jag inte ha!

slutade 11 idag men kunde inte fara till sportis och träna eftersom jag är så förkyld. så jag for hem istället..och jaa vad har jag gjort här ända tills nu ? de är nog inte mycket de.. mixat å på med olika bilder. det är faktiskt kul att försöka redigera olika bilder! om man inte har nå smink så lägger man det sen här på datorn. haha fasst det blev nog inte så bra, men övning ger färdighet. äntligen är det snart fredag! kul kul. och imorgon kväll måste jag bara till stan för jag har inte varit där på 2 hälg nu och det hör ju till att man skall åka lite gatu rally och att stå på torget och prata med folk! men iaf ikväll bär det av till stallet. jag trivs så bra där jag är född för att vara där. så e de bara!

madeleine ~ du är det finaste jag vet

6 februari

jo nu snart skall vi ha finska men de har blodgivning här iskolan nu så vi har inget klassrum att vara i. så vi får vara här i aulan och ja det springer folk av och an här så det blir nog mera som en håltimme. Men de negativa nu är att jag har så huvudvärk så mitt huve spränger snart.

jag har aldrig förut hadd så huvudvärk jag hade idag,aldrig! de värkte så otrolit i mitt huvud! direkt när jag steg upp och skulle gå tog det så sjukt så jag trodde jag skulle svimma när som hellst,men det gjorde jag inte. efter skolan for jag och vila mig i 3½ h och nu har jag lagat kladdkaka och försökt att få i mej någo mat. Som tur har huvudvärken släppt lite nu. Som det ser ut håller jag på att ärva migren av pappa. usch och fy!

madeleine ~ varje dag är det något nytt "fel"

5 februari

sitter i skolan nu som bäst. vi har media och jag har ingen lust att laga filmen.. Tanya e sjuk igen å hon har manuse å vi behöver henne för att kunna filma vidare. Oij usch va jag har sjuk hals! men det är inte ennu så falit. Jag kan ju svälja än så länge. Hoppas inte jag får angina som förra vintern när jag hade dett 2 gånger efter varandra. De gick int att eta nånting för att det inte gick att svälja. Och dom skrämde bort min angina med att säga "om du får det en gång till så opererar vi dig".  hoppas int, hoppas int.

jo idag ere ju fastlagstisda så ikväll var jag vid stallet och sålde biljetter och käka knäck med Johanna. Anna,Lotta och Sara var också med oss emellanåt. De kom mycki folk faktist! men de e ju självklart. De är ju en tradition att man skall vara på fastlags jippo vid stallet denhär kvällen.

madeleine ~ usch å fy för min hals

4 februari

denhär dagen började uselt! När jag steg upp var jag så trött så jag trodde jag skulle svimma om jag steg upp. Men jag tog mej i kragen och slet mig upp. När jag likväl hade ställt mig och skulle börja gå till bussen så kom jag plötsligt på.. att just de ja vi har matte första timmen och jag har ju inte matte nå mer så jag börjar ju senare, jag skall ju med 10:ans buss. Ååh vad arg jag blev! tänk nu jag skulle ha kunna sova 1½ timme längre.. jag var ju så fruktansvärt trött imorse.. men jag for och sova drygt en timme och for till skolan då.

Skoldagen gick långsamt och var tråkig. Men jag klarade ju mej igenom denhär skoldagen iaf som tur. När jag äntligen kom hem kollade jag andra avenyn och sen for jag till stallet. Och nu har jag faktist jätte sjukt i vänstra sidan av min hals det är som en knäckebrö bit skulle sitta fasst där, fasst det gör de inte. Jag håller nog bara på att bli sjuk igen. Men det gör inget om jag skulle vara sjuk ihälj för det händer endå inget häftigt i hälj. Pernilla, Tanya, Sandra och Sanna skall ju på hajk,suck. Och resten får hem sina karlar från mili och skall gosa med dom så det blir vell endå att bara vara hemma om det inte skulle komma något undantag att någon skulle vilja vara med mig ihälj.
Men nu skall jag gå och lägga mig så jag orkar med skolan imorgon.

Madeleine ~ Under sker.. jo visst.

3 februari

Nu är det redan söndag. Vilket betyder att en ny skolvecka börjar imorgon och det bästa av allt  tre nya avsnitt av Andra avenyn kommer idag! Och söndag betyder också att man bara kan vara hemma och ta det lungt,känna ingen press av att man måste göra nått utan bara vara och göra ingenting! Så idag på dagen har jag inte gjort så mycke. Men mot kvällen skall jag på dop, Lille mose skall bli döpt. Har aldrig varit på dop förut så det blir första gången för min del. Det skall bli riktigt trevligt att fara på det.

madeleine ~ Glöm dina beskymmer imorgon kommer nya.


2 februari

fredags kvällen blev ju inte så "häftig" det blev nog bara en hemma kväll men mamma och pappa! Om jag skall erkänna så var det faktiskt väldigt skönt. Det var precis som då man var mindre man satt hemma med mamma och pappa och sitt fredagsgodis. Men mitt fredags godis hoppade jag över dock. men det blev iallafall en natt med ordentligt med sömn.

lördagen började med att jag steg upp redan klockan tio. Satt och väntade på att pernilla skulle vakna och komma hit, vi skulle nämligen fara ut och skidra. Jo jag vet skidning är en av de värsta sporterna som finns, tycker jag iallafall. Just därför tänkte vi att vi skulle göra det för motion fick man minsann! Inte minns jag att det skulle ha varit sådär tungt att skidra. Men när vi var ute på vår åktur började det förståss snöa, snö flingorna var stora som ett par vantar,det var vitt överallt och man blev jätte blöt! Vi tog paus i en lada med varm oboy och smörgåsar det var väldigt mysigt.

Men förståss när vi är ute i farten skall nånting hända.. Jo det var så att vi skidade vilse. Vi trodde att vi var ute på det vanliga skidspåret här i skogen som alltid finns här på vintern, men nej vi kom ut på en vanlig väg.  Sen när vi skidade en bit kom vi fram till att vi var nånstans i bonäs så vi svängde om och for åt andra hållet. Vi åkte upp och ner för backar in och ut på olika skogsstigar och till sist kom vi nånstans var vi aldrig hade varit förr. Vi trodde att vi var vid esse lr peders.. men nej vi var i fäboda,oijdå. Så när vi en gång var igång så for vi till stallet och hälsade på Mio och vilade våra fötter. Skidskor är värkligen inte nå bekväma skor att ha på sig i flera timmar. Så efter vi hade skidat hem från stallet hade vi rejäla skavsår på helarna..Men vi hade ju varit duktiga iaf!

Resten av dagen chillade vi vid mitt och sen lagade vi varma smörgåsar och åt en massa gott! Sen senare på kvällen fick vi för oss att vi skulle gå ut och leka i snön lr nått. Så vi klädde på oss mycket kläder och tog sparkstöttingen och for ut och sparka. Vi for till pulkkabacken och åkte ner med sparken men det gick inte så bra förståss.. Jo sen sparkade vi bara omkring och Pernilla for hem och jag for och sova. Det var faktiskt en lyckad dag!

madeleine ~ man skall leka så länge man är ung

RSS 2.0